Ez az oldal angolul jelenik meg. A lefordított változat egy későbbi frissítéssel érkezik.
Fiók törlése
A Seacove-fiókodat bármikor törölheted. Ez az oldal elmagyarázza, hogyan, függetlenül attól, hogy be tudsz-e még jelentkezni.
Ez az oldal önmagában nem törli a fiókodat. Ez az oldal leírja a törlési folyamatot, de maga nem hajtja végre a törlést. Az alkalmazáson belüli törlés azonnal megtörténik; az e-mailben történő törlést egy ember kezeli, miután megerősítette, hogy valóban te kéred.
Ha be tudsz jelentkezni az alkalmazásba
- Nyisd meg a Seacove-ot, és lépj a Beállításokba.
- Válaszd a Fiók törlése lehetőséget.
- Erősítsd meg. A törlés azonnal érvénybe lép.
Azonnal kijelentkezel, és attól a pillanattól kezdve a fiókod láthatatlan mindenki más számára a Seacove-on, ugyanúgy, mintha minden felhasználót letiltottál volna.
Ha nem tudsz bejelentkezni, vagy nincs meg az alkalmazás
- Írj a support@seacoveapp.com címre a fiókodhoz kapcsolt e-mail címről (vagy arról, amellyel regisztráltál; ha Apple-t vagy Google-t használtál, add meg a profilodon szereplő nevet).
- Írd be a tárgyba: "Töröld a fiókomat".
- Megerősítjük a személyazonosságodat, és kézzel dolgozzuk fel a törlést.
Mit töröl a fiók törlése
A profilod, fotóid, találataid, húzásaid és a csevegési előzményeid a törlési kérelem megerősítésétől számított 30 napon belül törlődnek. A törlést nem lehet visszavonni ugyanazokkal az adatokkal való újbóli bejelentkezéssel.
Kis mennyiségű információ tovább megőrizhető, ahol a törvény ezt megköveteli, például egy nyitott jelentés, amely a fiókodat érinti, vagy annak nyilvántartása, hogy egy hozzájárulást egyszer megadtak, majd visszavontak. Ezt teljes egészében leírja az Adatvédelmi tájékoztató.
Teljes Adatvédelmi tájékoztató elolvasása