Безбедност и приватност
Статии
- Што се случува со твоето селфи за верификацијаСе користи еднаш, за да потврди дека си вистинска личност, и се чува приватно. Никогаш не се прикажува на никого друг и никогаш не станува фотографија на профилот.
- Криење на бродот на кој сиИсклучи ја видливоста на бродот во Поставки и другите корисници ќе видат општ морски регион наместо името на твојот брод.
- Incognito режимPearl и повисоките нивоа можат да прелистуваат без да се појавуваат во нечиј Discover, освен ако таа личност веќе те има лајкувано.
- Зошто прашуваме за сексуалната ориентацијаПрашуваме за да можеме да те поврземе со вистинските луѓе. Опционално е, се чува одвоено од остатокот од профилот, и можеш да си го промениш мислењето.
- Бришење на твојот профилИзбриши од Поставки во апликацијата, или од seacoveapp.com/delete-account ако не можеш да се најавиш.
- Како Seacove знае каде е твојот бродОд јавниот распоред на пловидба на твојот брод, не од твојот телефон. Seacove никогаш не бара пристап до GPS.